Як військовим не попастися на гачок політичної агітації!

13.06.2019 17:01

 

На сьогоднішній день використання військових у політичних агітаціях стало непоодиноким явищем. Так, службовці однієї з військових частин розповіли, що їх незаконно агітують голосувати за окремі політичні партії на майбутніх Парламентських виборах. За їх словами, агітувати приїжджають заступники, командувачі флотом, волонтери та навіть особисті радники народних депутатів.

Кореспондент поговорив з кількома учасниками зустрічей, тими, кого вони називають агітаторами, та керівництвом військової частини. Імена всіх військових на їхнє прохання ми не називаємо.

В одну з частин гарнізону Військово-морських сил приїхав перший заступник командувача флотом. В окремому кабінеті він зібрав офіцерів, розповів їм про перспективи розвитку флоту, і окремо − чому і за кого потрібно голосувати на майбутніх парламентських виборах в Україні. Про це повідомили кілька учасників зустрічі.

Ось що розповів один з учасників зустрічі: "Це був жах. Це офіцер, у розмові мат через мат, психи, приниження. Говорив: "Я вам, офіцерам, як матросам пояснюю". Суть дискусії була така: Думайте, що ви вибираєте".

Контр-адмірал підтвердив те, що приїжджав у частину, зустрічався з офіцерами і говорив про перспективи розвитку флоту. Але, за його словами, ні за кого він не агітував.

За два дні до цього, військовослужбовці цієї частини зустрічалися з волонтерами. Сімдесят військових зібрали в клубі, зустріч тривала близько 40 хвилин. Замість анонсованої бесіди про "координацію руху ветеранів та соціальну підтримку" волонтери, за словами військових, теж агітували на вибори. Самих ветеранів на зустрічі було мало.

"Спочатку слухали розповідь, як важко бути волонтером з 2014 року. А потім почалася розмова: "Зробіть правильний вибір", і так далі. А потім сказали, що якщо ми зробимо неправильний вибір, ми всі є у списках і нас усіх знайдуть", − розповідає один з учасників зустрічі.

"Я вважаю, на територіях військових частин агітація заборонена. Зараз багатьма частинами їздять такі волонтери й агітують. Ще й за наказом", − розповідає інший учасник зустрічі.

У частині наполягають, що "бесіди з волонтерами" − це прихована агітація; що такі "бесіди" не рідкість і траплялися й раніше. "Це просто смішно… Армія поза політикою, так нехай до кінця вона буде поза політикою… Кожен робить вибір сам, а такими кроками політики тільки більше відштовхує від себе".

 

 

Назад

Контакт

IF.LIVE

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode