Використання ветеранів війни на Донбасі у політичних акціях

17.12.2019 10:39

Використання різними політичними силами в своїх акціях ветеранів війни на Донбасі і активістів дискредитувало людей в формі і поняття громадський активіст.

У нас багато протестних рухів дискредитують таке звання як громадський активіст. Це перестало бути активною позицією багатьох громадян, а перетворилося на елементарне питання заробітку грошей. Ми можемо згадати мітинги, які були проплачені російськими олігархами і т.д. Чому окремі ветерани ООС (АТО) на сьогоднішній день перестають бути справжніми військовими, чому стають політичними маніпуляторами. Звичайно, звання дискредитовано проплаченими мітингами можна приписувати не всім, але за дуже багатьом. Через це змінилося і ставлення простих громадян до учасників ООС (АТО).

Дуже багато людей підтримують цю тезу і кажуть "ну задовбали вже". Раніше йдеш в формі, люди підходять, вітаються говорять "спасибі, хлопці". А зараз дивляться АТОшник або мітингувальник. Ось в чому проблема.

Звичайно, вони і люди з активною громадянською позицією роблять колосальну роботу, борючись з корупцією. Але є дуже багато моментів, які використовують звання громадський активіст. Тобто багато людей використовують це і намагаються впливати через ті ж соцмережі.

Так, нещодавно АТОшникам пропонували по 1000 грн за участь у мітингу. Факт проплати дійсно був зафіксований. Малій частині людей оплачують участь в акціях, але реальних протестувальників набагато більше. 95% вийшли на Майдан з ідеологічних міркувань, але це не означає, що немає 5%, які отримують гроші. Може, росіяни платять, може політики або хтось іще.
Люди виходять на акції з корисливих мотивів, а політики намагаються використовувати українців, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Назад

Контакт

IF.LIVE

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode