Російський політик: Крим - НЕ спірна, а захоплена територія

05.01.2018 12:37

Чемпіон світу по шахматам і опозиційний російський політик Гаррі Каспаров вважає, що Крим є захопленою територією. Про це Каспаров заявив в інтерв'ю видавництву «Kasparov.ru», відповідаючи на запитання «Про проблему Курільських островів та інших спорних територій».

«Відразу скажу - Крим не є спірною територією. Це не спірна, а захоплена територія, у порушення всіх міжнародних договорів. Що стосується Курильских островів, то за основу потрібно взяти договір 1956 року. Не лишне згадати, що саме при Путіні Росія зробила значні прихильності Китаю при демаркації кордону в руслі Амура. Очевидно, що Японії потрібно віддати частину території і дати їм участь в процесі освоєння цих островів. А горлопанам, які кричат ​​про "референдум" в Криму, хочеться запропонувати провести референдум на Курілах за приєднанням до Японії. Результат для них може бути несподіваним », - сказав Каспаров, додавши, що можна і в« Кенігсберзькій губернії провести аналогічний референдум ».

На думку Каспарова, в сучасному світі території перестали грати ключову роль. Сьогодні важливий рівень технологічного розвитку і якість життя людей.

Що стосується Курильських островів, то в 1956 році Радянський Союз і Японія підписали Московську декларацію, яка офіційно завершила війну між двома державами. В Декларації СРСР Росія погодилася передавати Японію Хабомай і Шикотан після укладення мирного договору.

Назад

Контакт

IF.LIVE

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode