"Росії не перемогти Україну - навіть якщо вона відправить в наступ всю свою армію", - кіборг "Гном" про повномасштабну війну з РФ.

17.08.2016 10:19

Якщо у Путіна мета, як у Гітлера - поневолити Україну, то наша країна стане кісткою йому в горлі. І врешті-решт призведе до смерті людини, яка намагалася її проковтнути.



"Війну можна розглядати з точки зору спортивних змагань. І якщо використовувати висловлюючись спортивною термінологією, то ми будемо грати на своєму полі, Росія ж - на чужому. А вдома, як то кажуть, і стіни допомагають." Про це пише Іван Начовний, відомий за позивним "Гном", продовжуючи:

«Але навіть якщо не брати до уваги цю обставину, Україна абсолютно готова відбити масовану атаку російської армії, якщо така буде. Не те щоб абсолютно, але здебільшого. І ось чому. Наші бойові частини вже мають підготовку, досвід і можливості. Вони, можна сказати, натреновані.

Якби Росія пішла у відкритий масштабний наступ в 2014-му, то у нас, поклавши руку на серце, було б набагато менше шансів, ніж зараз. На той момент техніка була вся законсервована, бойового досвіду майже ні в кого не було.

За два роки ми мали можливість - і не упустили її - підготуватися, прогнати через жерло війни наших добровольців і мобілізованих. Вони показали, що потенціал у армії є, більш того, він величезний. У нас є дуже хороший резерв хлопців, які були на Сході.

Це люди, які здатні виступити і як партизанський рух, і повернутися в частині. Але в резерві не тільки вони, в резерві всі українці. Вираз "моя хата з краю" тут же втрачає сенс і актуальність, як тільки війна з'являється на порозі - і Донбас це довів. Тому при прямому вторгненні Росії ми отримаємо мільйони партизан, нехай більшість із них і не матиме бойового досвіду.

Згідно з відкритими даними, в Збройних силах РФ всього числиться мільйон чоловік. Всіх їх Кремль не відправить в Україну. Хоча б тому, що, по-перше, цей мільйон все, що у нього є, по-друге, у сучасній Росії немає досвіду ведення таких війн.

Одна справа п'ятиденна війна в Грузії, війна в Чечні обмеженим контингентом і гібридна війна в Криму і на Донбасі, і зовсім інше - відкрите вторгнення. Для наступу Росії доведеться помножити свій військовий потенціал в сотню разів.

Крім того, сучасна війна проходить в глухій обороні. Чи не буде такого, що приїде танкова колона з піхотою і заїде, припустимо, до Києва. У столиці кілька мостів, два берега. Місто буде зайняте територіальною обороною, кожна доросла людина отримає в руки зброю, і за кожним кутом росіян чекатиме постріл в спину.

Щоб захопити Київ, росіянам доведеться вести вуличні бої (а вони дуже кровопролитні), або зрівнювати місто з землею. Обидва варіанти Кремлю не підходять, інакше Росію звинуватять в тероризмі і геноциді.

У будь-якій книзі по військовій стратегії сказано, що для перемоги ваші сили повинні в 3-5 разів перевершувати сили обороня, але навіть це не дає 100% імовірності. Простіше кажучи, один наш взвод здатний зупинити одну роту росіян, одна наша бригада здатна зупинити від 3 до 5 російських бригад.

За озброєнням ми приблизно однакові, сміття радянських часів буде з обох сторін. Засмучує лише те, що у нас немає військово-промислових можливостей для відновлення в короткі терміни радянської військової техніки. Наприклад, у нас немає підприємств, які б могли виливати танкові гармати. Тобто ті стовбури, які використовуються зараз, вони знімаються з старих машин і ставляться на нові.

Але в цілому - все дуже непогано. У нас є кулак, зосереджений на кордонах з Росією. Позиції обладнані, є кілька ліній оборони, де розгорнуто бойові частини, знову ж таки, є колосальний резерв мобілізованих в тилу. Немає ніякої можливості звичайною військовою тактикою, крім як ядерним ударом, зломити такий опір.

Жодний розсудливий офіцер, починаючи від лейтенанта і закінчуючи генералом, ніколи не поведе свої війська в лобову атаку на такого укріпленого противника. Так, є можливість настання з боку Білорусі, якщо вона виступить на боці Росії, але знову ж таки - наступ упреться в наших партизан. До речі, про союзників. У Кремля немає вірних друзів у наших кордонів - і це нам на руку.

На руку нам і те, що ми будемо воювати на своїй території, це дає нам логістичні і тактичні переваги. Наприклад, нам буде достатньо просто посадити на в'їзді в місто людини з ПТУР, і він звідти буде розносити танки противника один за іншим.

Так один протитанковий взвод зможе зупинити наступ роти танків. Звичайно, не можна сказати, що з протитанковим озброєнням у нас все прямо дуже добре, але нам його вистачить для того, щоб зупинити першу атаку. Навіть якщо проти України виступить вся мільйонна армія Росії, ми можемо виставити проти неї двісті тисяч.

За всіма законами війни, з мільйона російських солдатів виживуть тисяч двісті, бо навіть одна людина в окопі, особливо якщо він українець, здатний зробити багато хорошого. А у решти двохсот тисяч не буде шансів переломити хід війни.

Якщо говорити про авіаудари, то один літак не може однією бомбою знищити все місто, якщо це не ядерне озброєння, звичайно. А відобразити нальоти ми можемо, тому що деяка кількість протиповітряної озброєння у нас є.

Так, буде війна, так, будуть руйнування, але якщо у Путіна мета, як у Гітлера - поневолити Україну, то наша країна стане кісткою йому в горлі. І врешті-решт призведе до смерті людини, який намагався її проковтнути.

Назад

Контакт

IF.LIVE

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode