Політична дискредитація учасників ООС

12.09.2019 10:55

Політична дискредитація учасників ООС (АТО).

Дедалі частіше організації ветеранів АТО стають прикриттям для політичної агітації. Політичні партії на місцях створюють кишенькових АТОшників для вирішення своїх проблем. З метою протидіяти подібним явищам та не допустити дискредитації ветеранських організацій учасники бойових дій утворили Раду ветеранів АТО з питань етики та моралі.

Колишній боєць добровольчого формування розповідає, що неодноразово стикався із ситуаціями, коли ветеранам пропонують взяти участь у формуванні позитивного іміджу окремої політичної партії. Кожен, хто повертається – не знає, де себе подіти. Кожному потрібно заробляти гроші.

Під прикриттям благих намірів.

Дедалі частіше під прикриттям псевдоАТОшних організацій колишніх учасників бойових дій, користуючись їхніми фінансовими проблемами чи необізнаністю залучають до сумнівних політичних спикуляцій. Відтак члени кількох організацій учасників АТО з метою запобігти подібній практиці створити Раду ветеранів АТО з питань етики та моралі. Бували і випадки, коли така політична діяльність  призводила до конкретних неправомірних дій. Але завжди це прикривається благими намірами, що це начебто робиться по справедливості.

Спочатку подібні випадки були поодинокі, але зараз набувають системного, масового характеру. Якщо цьому не завадити, то звання захисника України може бути дискредитованим. Звертаючись до свідомості побратимів по всій Україні, хочеться закликати їх протидіяти подібним проявам.

Запит на людей у формі зберігатиметься.

Як свідчить світовий досвід, ветерани воєн або учасники революцій залишаються впливовим чинником суспільно-політичного життя. Особливо це стосується країн, які переживають складні часи. Відтак політики або ділки намагаються скористатися цим важелем впливу в своїх інтересах. Таким чином, відбувається комерціалізація, а відтак і дискредитація ветеранського образу.

Так само і на Балканах ветерани війни часто були потім помічені в якихось сумнівних подіях, оборудках чи операціях. Деякі учасники війни чи революційних подій можуть не знайти себе в нових реаліях і часто вдаються до сумнівних заробітків. А це дуже часто використовують зацікавлені політичні особи.

Ветеранські ініціативи можуть позитивно вплинути на ситуацію. Проте лише за їхньою допомогою цю проблему навряд чи можна вирішити – потрібні також заходи соціального і правового характеру.

Суспільний запит на учасників АТО – а отже, і можливості зловживати цим статусом – зберігатиметься доти, доки триватиме збройний конфлікт або навіть доти, доки Україна долатиме його наслідки.

Якщо війна за незалежність була однією з топових тем під час передвиборних дебатів, то, безумовно, на сьогоднішній день формується відповідний запит на людей у військовій формі в політиці. Саме тому, наша мета не допустити дискредитації бійців під впливом політичних партій.

 

 

Назад

Контакт

IF.LIVE

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode