Пальне бойовикам на Донбас постачає російська "Башнефть"

30.08.2016 15:36


 

Постачальниками пального до тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей виявився територіальний підрозділ акціонерної нафтової компанії "Башнефть" з Уфи (РФ).

Українськими правоохоронцями встановлено, що основним постачальником паливно-мастильних матеріалів на тимчасово окупованій території України виступає акціонерне товариство нафтова компанія "Башнефть", зареєстрована в Уфі.

З жовтня 2014 року за безпосередньої участі Путіна 71% акцій цієї компанії було відібрано у відомого російського бізнесмена Євтушенка та передано на баланс федерального агентства з управління державним майном.

З огляду на перенесення термінів реприватизації компанії "Башнефть" її майже відкрите використання для постачання палива для ведення бойових дій на території України, та відповідне попадання під міжнародні санкцій дозволить відомій російській компанії "Роснефть" отримати цей актив "Башнефть" за зниженою ціною. Як відомо, глава "Роснефти" Ігор Сєчін попросив російський уряд дозволити держкомпанії придбати держпакет "Башнефть" за $5 млрд, про що повідомило агентство Bloomberg з посиланням на двох високопоставлених чиновників.

Назад

Контакт

IF.LIVE

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode