Неправедні дороги капелана Мединського

04.03.2020 11:21

За понад шість років новітнього етапу визвольної боротьби повстали тисячі сучасних героїв українського народу. Це воїни, медики, волонтери, громадяни. Винесла нагору війна й чимало різноманітних не надто порядних людей. Спалити солярки на п’ять тисяч, щоб завезти на фронт продуктів на тисячу. Безглуздо? Ні! Адже гроші не свої, їх дали небайдужі люди.

А фото в камуфляжі самі не зробляться. І як приємно потім читати у Фейсбуку і чути від простодушних людей: «Ви – наш герой!» «Молимося за вас!».

Такий пантеон імені себе самого збудував і священик Микола Мединський з Коломийщини. Що б не написав у соцмережі святий отець, всюди припасує свої портретні фото.

В жодного іншого священика такого бачити не доводилося. Щоправда, у жодного іншого священика немає свого персонального фотографа і персонального кінорежисера, які всюди його супроводжують. Зрештою, не кожен політик чи шоумен може собі дозволити подібне, навіть і в фінансовому плані.

Сказано: «Стережіться виставляти свою милостиню перед людьми, щоб бачили вас…» і «…коли чиниш ти милостиню, не сурми перед себе, як то роблять оті лицеміри по синагогах та вулицях, щоб хвалили їх люди». Такий вправний богослов, як Микола Мединський, поза сумнівом знайде, як заперечити цим словам Святого Письма і відшукає якісь тлумачення на свою користь. Але факт залишається фактом: в своїх вчинках отець поза все інше любить себе і милується собою.

Що казати, коли навіть Десять Заповідей для священика не закон. Адже їдучи нібито в зону АТО для надання душпастирських послуг, капелан Мединський частенько збивається зі шляху та завертає до селища Віньківці Хмельницької області на обійстя своєї коханки Іванни, такої ж, як він, волонтерки. Про те, що отець Микола на ґрунті допомоги війську занадто близько зійшовся з посестрою на псевдо «Калина», відомо ближньому колу капелана. Не надто приховує він це і від дружини Олі. Ймовірно тому єдина категорія фотографій, яких не побачиш на сторінках і блогах капелана в медіа – це фото в колі власної родини. Та чи відомо про другу сім’ю капелана керівництву Коломийської єпархії УГКЦ в особі правлячого архієрея Василя Івасюка? І якщо миряни, можливо, виправдовують чоловіка Миколу Мединського, адже хто сам без гріха, то яким чином життя священика на дві сім’ї виправдовує єпархія? Християнська Церква – не іслам, де дозволяється мати до чотирьох дружин.

Утім, Миколі Мединському і не таке вдається поєднувати. Крім душпастирської та національно-просвітницької роботи, отець, поки що потроху, займається ще і політикою. То тут то там з’являється на каналах олігархів. То тут то там бере участь у політичних акціях.

Чого вартий випадок, коли з-поміж усіх поганих доріг області капелан (чи випадково?) обрав одну, на ремонт якої витиснув гроші з бюджету області на користь відомого бізнесмена. Що цікаво, веде дорога просто до курорту цього відомого бізнесмена – бувають в житті співпадіння!... І за ще одним дивним збігом в подяку бізнесмен на своєму курорті організував для священнослужителя персональну виставку робіт. 

Завершити роздуми хочеться словами Святого Письма. «Ніхто двом панам служити не може, бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або буде триматись одного, а другого знехтує. Не можете Богові служити й мамоні». Тож служінням якому панові нехтує отець Микола Мединський?

 

Назад

Контакт

IF.LIVE

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode