Чи є безпечними поїздки до Росії?

28.03.2018 17:10

            Всім відомо, що від початку військової агресії проти України ФСБ особливу увагу приділяє громадянам нашої держави, які відвідують Російську Федерацію. Російські спецслужби цікавлять не лише посадовці та спеціалісти, які мають відношення до оборонно-промислового комплексу чи доступ до державної таємниці. Вони штучно створюють громадянам України, як правило трудовим мігрантам, компрометуючі ситуації, які використовують для залучення їх до подальшої співпраці на свою користь. 

            Траплялися такі випадки із жителями нашої області. Наприклад, завдання передавати інформацію про добровольців з Івано-Франківської області, поставлене ФСБ перед вихідцем із Прикарпаття, повинно було допомогти ворогу зібрати дані про бійців на лінії розмежування. Російські спецслужби також давали вказівку підшукати осіб готових здійснювати вибухи і підпали об’єктів. За задумом російських кураторів, це дало б можливість у необхідний їм момент дестабілізувати ситуацію в області.

            Відповідно до українського законодавства громадяни, які не вчинили жодних дій на виконання злочинного завдання іноземної спецслужби та заявили про свій зв’язок з нею, звільняються від кримінальної відповідальності. Нещодавно суд в Івано-Франківській області звільнив від кримінальної відповідальності чоловіка, який добровільно повідомив СБУ про спробу вербування росіянами. Усвідомлюючи, що його в потрібний момент примусять виконувати зобов’язання, які він дав під тиском, чоловік відверто розповів правоохоронцям про всі деталі свого спілкування з ФСБ.
 

Назад

Контакт

IF.LIVE

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode