За порушення військової дисципліни контрактники зобов’язані заплатити штраф

29.05.2017 09:56

Найпоширенішою причиною стягнень є вживання алкоголю

Значну частину отриманого заробітку за службу Батьківщині нині становить премія. Втім, її обсяг залежить не лише від вислуги чи статусу, а й від проступків, адже командири підрозділів мають право зменшувати її розмір, якщо на солдата наклали дисциплінарне стягнення.

Заступник директора департаменту фінансів Міністерства оборони УкраїниСергій Винник підтвердив, що контрактник першого року служби отримує грошове забезпечення розміром 7 тисяч гривень, а військовослужбовцям, які несуть службу на лінії бойового зіткнення, виплачують ще й грошову винагороду в сумі 4200 гривень. В інших місцях дислокації – 1200 гривень.

- Аби військовослужбовець, який чітко виконує поставлені завдання, не порушує дисципліну, справно виконує накази, не був на одному рівні по оплаті праці з військовослужбовцем, який допускає правопорушення, було запроваджено нові критерії формування винагороди, - каже С. Винник. – Це передбачає, що військовослужбовець, який недбало ставиться до служби, може втрачати до 70% свого грошового забезпечення.

100% премії отримає солдат, який був старанним та сумлінно виконував свої статутні обов`язки. 90% – якщо військовослужбовець має непогашену одну «догану». 80% – коли військовослужбовець має не зняту одну сувору догану. 60% – якщо військовослужбовець має не зняті два дисциплінарні стягнення: «догану» чи «сувору догану». Якщо у солдата три «догани», йому виплатять лише половину премії.

Якщо солдат допустив порушення дисципліни під час бойового чергування, стояв на варті чи перебував у добовому нагляді, премію додатково зменшать на 20%. Премію не виплачують взагалі, коли військовослужбовець має більше трьох дисциплінарних стягнень і його притягали до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Найпоширенішою причиною стягнень є вживання алкоголю. І військові, як свідчить практика, цим не гребують.

Солдат однієї з військових частин Олексій розповідає, що військові часто вживали спиртне, навіть попри те, що дістати його було важко – у магазинах не продавали, а командири часто попереджали про штрафи.

Якщо військовослужбовець провинився, наприклад, самовільно залишив військову частину, за цим випадком проводять службове розслідування, і за його результатами військовослужбовцю виносять дисциплінарне стягнення., - каже В. Коханюк. – Залежно від цього командир частини має право позбавити солдата певного відсотка премії.

Як правило, знімають 10% від премії. Якщо премія становить близько 4000 гривень, стягнути з солдата можуть близько 400 гривень за проступок. Тому перед тим як перехилити чарку-другу, варто добряче подумати про наслідки. Адже можна залишитися і геть без додаткової винагороди.

 

Назад

Контакт

IF.LIVE

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode