ЗА 5 РОКІВ КОНЦЕРН ПЕРЕДАВ АРМІЇ МАЙЖЕ 26 ТИСЯЧ ОДИНИЦЬ ЗБРОЇ ТА ТЕХНІКИ

15.01.2019 10:09

За весь час військової російської агресії проти України підприємства ДК «Укроборонпром» передали до ЗСУ та інших силових структур 25 800 одиниць зброї та військової техніки. Йдеться як про відремонтовані та модернізовані, так і про абсолютно нові зразки.

Про це заявив уефірі телеканалу «Прямий» Перший заступник Генерального директора ДК «Укроборонпром» Сергій Омельченко.

Як підкреслив Сергій Омельченко, сьогодні український оборонно-промисловий комплекс перебуває у кращому стані, ніж за усі роки незалежності держави, а Україна не є споживачем чужих технологій.

«Україна мала досить непогану базу, яку вдалося утримати і за ці буремні роки розвити в найкращий стан. Україна якраз не є споживачем чужих технологій, а має що запропонувати іншим нашим міжнародним партнерам в плані зброї і технологій. Адже українські підприємства виробляють зброю, яка продається у більш ніж 100 країн світу», – розповів Перший заступник Генерального директора Концерну.

Водночас Перший заступник Генерального директора наголосив, що підприємства ОПК займаються не тільки відновленням та опануванням старих зразків озброєння та техніки, а й створюють та виготовляють нові високотехнологічні види озброєння, що відповідають найвищим стандартам якості.

Так, протягом 2018 року відбувалися активні доопрацювання і випробування ПКР «Нептун», яка стовідсотково зроблена з українських комплектуючих, і вже чітко підтверджена абсолютна керованість, здатність цієї ракети здійснювати політ на відстань 280 кілометрів і знищувати ціль гарантовано одним пострілом.

Активно тривають роботи над передовим ракетним комплексом «Грім», який наразі проходить стадію розробки й доопрацювання. У «Укроборонпромі» очікують, що в цьому році вийдуть на випробування додаткових стадій дослідного розвитку цієї системи.

Також була здійснена модернізація 152-мм артилерійських снарядів «Квітник, які можуть влучати в ціль на відстані 20 кілометрів розміром з аркуш А4. Розроблена сучасна система наведення, яка може бути встановлена на декілька видів боєприпасів (від 120 до 155 мм) без будь-якої зміни.

«Без будь-яких доробок ця система встановлюється на снаряд, і він починає працювати не просто десь там в напрямку, а чітко наводиться на ціль за допомогою систем РЛС, навідника або системи безпілотного наведення і розвідки», - наголосив Сергій Омельченко.

Сергій Омельченко також звернув увагу на успішну працю КБ «Луч», який розробив цілу серію переносних протитанкових ракетних комплексів, які забезпечується стовідсоткове ураження броньованої техніки на різних відстанях – від 2 кілометрів до 5,5 кілометрів. Ці сучасні високоточні комплекси зараз сотнями одиниць отримує українське військо.

«Україна має можливість виробляти власну зброю в усіх напрямках військової науки. Відновлення оборонно-промислового комплексу дозволило розробляти зброю, яка цікавить, зокрема, і Сполучені Штати Америки. Наші радіолокаційні системи, системи попередження, ракетна зброя нічим не поступаються», – резюмував Сергій Омельченко.

Назад

Контакт

IF.LIVE

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode